2021. szeptember 28. | Vencel napja van

Az elérhető szolgáltatás - egészségügyi fejlesztések Csapodon és Röjtökmuzsajon

Kedvezményezett:
Csapod Község Önkormányzata (konzorcium vezető)
9372 Csapod Fő u. 21.

Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata: (konzorciumi tag)
9451 Röjtöki u. 193.


Közreműködő szervezet:
VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Sopron
9400 Sopron Verő József u. 1.


A projekt leírása:

Csapod Község és Röjtökmuzsaj Község konzorciumi együttműködésben valósította meg azt a projektet melyre összesen több mint 36 millió Ft támogatást kaptak az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében.

A beruházást mindkét településen a tervezettnél korábban sikerült megvalósítani. Csapodon felújították és akadálymentesítették az orvosi rendelőt, Röjtökmuzsajon pedig kialakításra került egy olyan új egészségügyi komplexum mely az igényekhez igazodó komplex szolgáltatást nyújt a lakosságnak, úgymint korszerű, komplex akadálymentes orvosi rendelő, korszerű védőnői szolgálat, fiókgyógyszertár.

Mindkét községben a településeken működő civil szervezetek és az önkormányzati dolgozók bevonásával a továbbiakban folyamatosan új szolgáltatásokat valósítanak meg. Infokommunikációs és szállítói szolgáltatást szerveznek a meglévő erőforrások összehangolásával, prevenciós előadásokat tartanak és 24 órás ambuláns vérnyomás és EKG monitorizálást biztosítanak a lakosságnak.

Az orvosi praxis új korszerű mobil orvosi eszközökkel bővült.

A fejlesztések Csapodon közel 9,5 millió Ft támogatással, Röjtökmuzsajon közel 26,9 millió Ft támogatással valósultak meg.